Celem przedsięwzięcia jest transformacja Spółki IBIS w kierunku GOZ poprzez wdrożenie nowych modeli biznesowych, polegających przede wszystkim na zasadniczej zmianie procesu produkcyjnego urządzeń piekarniczo-cukierniczych.
Efektami podjętych działań w ramach projektu będą:
– Efektywniejsza gospodarka materiałowa, w tym wykorzystanie surowców wtórnych,– Zwiększenie efektywności energetycznej przedsiębiorstwa,– Nowa filozofia funkcjonowania firmy polegająca na idei zero waste.
Dzięki nowym modelom biznesowym opierających się na GOZ, przedsiębiorstwo IBIS Sp. z o. o. przyczyni się do lepszego gospodarowania odpadami, ponownego wykorzystywania zużytych materiałów oraz ograniczenia negatywnej presji na środowisko przyrodnicze. Ponadto, firma przy realizacji projektu respektuje zasady równościowych polityk horyzontalnych. A zatem grupą docelową projektu są środowisko oraz lokalna społeczność.
Wdrożona innowacja biznesowa pozwoli umocnić pozycję firmy na rynku jako podmiotu dbającego o najwyższą jakość maszyn piekarniczo-cukierniczych przy jednoczesnym troszczeniu się o środowisko naturalne.
Wartość całkowita projektu: 2 282 400,00 PLN
Wartość dofinasowania z UE: 1 141 200,00 PLN
Newsletter
Śledź nas na
Katalog PDF